Ciorba de vitel

2013-10-22
ciorba de vitel 1
  • Portii : 4
  • Timp de preparare : 2:0 h
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

562 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • Ciorba cu fasole si dovlecei 11

    Ciorba cu fasole pastai si dovlecei

  • 508x318_supa-de-pui-cu-fidea-326430

    Supa de pui cu fidea

  • 508x318_supa-crema-de-legume-cu-linte-rosie-326082

    Supa crema de legume cu linte rosie

  • Bors de stevie 8

    Bors de stevie

  • Ciorba-de-rosii-cu-galuste-din-faina-7

    Ciorba de rosii cu galuste din faina

Ingrediente

  • 700 gr. carne de vitel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 rosii (bulion 3 linguri)
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 felii telina
  • 2 ardei gras(rosu, verde)
  • 1 pumn de fidea lata
  • 1 lingurita cu patrunjel
  • 4-5 fire leustean proaspat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf cimbru (sau o crenguta)
  • 1/3 lingurita piper
  • 2 l. apa
  • bors (dupa gust)

Mod preparare

Pasul 1

Carnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate (aproximativ 30 minute) se adauga ceapa taiata marunt, radacinoasele date pe razatoare sau taiate cubulete.

Pasul 2

Cand toate produsele sunt aproape fierte, se adauga un pumn de fidea, se potriveste de sare, piper si cimbru. Punem si rosii tocate marunt (sau 3 linguri de bulion).

Pasul 3

La final adaugam in ciorba de vitel borsul care in prealabil a fost adus la temperatura de fierbere, se mai lasa 6-8 minute, dupa care oprim focul.

Pasul 4

Ciorba de vitel se serveste cu verdeata (leusteanul) taiat(a) marunt. Servim!

Recipe Comments

Comentarii (4)

  1. posted by Patricia Iordache on 22/10/2013 - 09:50

    Aceasta ciorba este preferata sotului. :) Multumim pentru reteta! {kisses}

  2. posted by Ionita Florin-Constantin on 22/10/2013 - 19:11

    Sanatoasa ciorba de vitel…arata super bine… {clap}

Adauga un Comentariu

insert emoticons