Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

2013-10-03
IMG_0028
  • Portii : 4
  • Timp de preparare : 1:15 h
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

357 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • IMG_4007

    Dovlecei umpluti cu carne de pui

  • IMG_4036

    Tocanita de ceapa, cu pulpa de porc

  • 508x318_spaghetti-cu-piept-de-pui-si-sos-de-rosii-326143

    Spaghetti cu piept de pui si sos de rosii

  • 508x318_140433531551498d3d

    Ardei capia umpluti

  • 508x318_ardei-umpluti-cu-carne-de-porc-330232

    Ardei umpluti cu carne de porc

Ingrediente

  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • Condimente: piper, oregano, cimbru, busuioc, 2 foi de dafin
  • sare
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar

Mod preparare

Pasul 1

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.

Pasul 2

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa. In acest timp mi-am pregatit sosurile.

Pasul 3

Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.

Pasul 4

Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare. Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Pasul 5

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit. In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.

Pasul 6

Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.

Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are. Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.

Recipe Comments

Comentarii (2)

  1. posted by Patricia Iordache on 03/10/2013 - 09:13

    N-am incercat niciodata asa ceva, dar m-ai facut curioasa. Te anunt cand incerc preparatul tau. Multumim pentru reteta! ;)

  2. posted by COSTY_29 on 03/10/2013 - 11:15

    interesanta!!!

Adauga un Comentariu

insert emoticons