Mazare cu ficatei de pui la tigaie

2013-11-20
mazare cu ficatei  de pui la tigaie 1
  • Portii : 4
  • Timp de preparare : 60m
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

474 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • Piept-de-porc-cu-sos-barbeque-la-cuptor-5

    Piept de porc cu sos barbeque, la cuptor

  • IMG_0d021

    Carnati cu muraturi si varza acra

  • 508x318_pulpe-de-pui-cu-paste-222827

    Pulpe de pui cu paste

  • 508x318_peste-prajit-cu-mamaliguta-si-mujdei-de-usturoi-101531

    Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

  • 1 martir 008

    Pui cu cartofi, la cuptor

Ingrediente

  • 500 gr. ficatei de pui
  • 600 gr. mazare la cutie (sau mazare proaspata, fiarta)
  • 1 rosie (2 linguri bulion)
  • 1 lingura bulion de gogosari
  • 2 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 30 ml. vin alb (sec)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/3 lingurita piper
  • marar verde
  • lapte pentru fiert ficateii (pentru a scoate amarala)

Mod preparare

Pasul 1

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit, timp de 8-10 minute.

Pasul 2

Dupa cele 10 minute adaugam mazarea, o cana de apa, potrivim de sare, piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit .

Pasul 3

Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion si 1 lingura de bulion de gogosari.

Pasul 4

Daca se foloseste mazare proaspata aceasta se acopera cu apa, astfel incat sa fiarba bine zarzavatul. In cazul in care se foloseste mazare din conserva e nevoie de mai putina apa, mazarea fiind deja fiarta. La final, adaugati mararul tocat marunt.

Pasul 5

Ficateii de pui se curata de vinisoare, se spala bine si se pun sa fiarba in lapte, pentru a "scoate" amareala. Dupa ce au dat in clocot se scurg, se clatesc si se sterg cu servetel de hartie.

Pasul 6

Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei. Se lasa 10 minute sa se rumenasca, dupa care adaugam usturoi pisat si 30 ml. de vin alb. Mai lasam ficatei cam 7-9 minute.

Pasul 7

Sfat: Daca sarati ficatei inainte de prajire, se vor intari. Se condimenteaza ficatul (pasare, vita sau porc) numai dupa ce este gatit.

Recipe Comments

Comentarii (3)

  1. posted by Patricia Iordache on 20/11/2013 - 17:36

    Ce idee super cu ficateii fierti in lapte! Nu am stiut! Voi incerca! Multumim pentru reteta! {clap}

  2. posted by merisor on 20/11/2013 - 20:36

    Foarte buna! Si mama mai face ficatei in lapte, dar deh, ea are de unde lua :D

  3. posted by COSTEO79 on 20/11/2013 - 21:01

    Multumesc cu mare drag! {kisses}

Adauga un Comentariu

insert emoticons