Paine de casa cu iaurt

2013-11-04
SAM_3987
  • Portii : 1
  • Timp de preparare : 1:20 h
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

654 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • Muncenici moldovenesti 6

    Mucenici moldovenesti

  • trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise (7)

    TRANDAFIR DIN ALUAT DOSPIT, CU NUCA SI GEM DE CAISE

  • estonian

    Estonian Kringel

  • Pizza de post 9

    Pizza de Post

  • turte la ceaun 1

    Turte la ceaun

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 350 ml iaurt de tara (lapte prins)
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Mod preparare

Pasul 1

Punem apa cu sarea la incalzit Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere. Punem apa calduta si o mana de faina. Rezulta o maia de consistenta unei smantani mai subtire.

Pasul 2

Acoperim si lasam la crescut 10-15 minute pana isi dubleaza volumul, dupa care turnam peste ea iaurtul tinut la temperatura camerei. Amestecam bine si incepem sa punem faina putin cate putin si la fel uleiul. Framantam aluatul il acoperim si lasam la dospit cam 20 de minute, apoi formam niste mingiute pe care le asezam in forma rotunda detasabila.

Pasul 3

Acoperim din nou si mai lasam la crescut 15-20 minute.

Pasul 4

Ungem painea deasupra cu putin ulei si o dam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.

Pasul 5

Eu am pus aluat si in doua forme cosulet, pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu paine, dar le-am scos cam dupa 25 minute. Iese o paine foarte pufoasa datorita iaurtului de tara.

Mama face foarte des aluatul de paine cu iaurt si iese asa pufoasa ! Si a mea a iesit intocmai.

Recipe Comments

Comentarii (2)

  1. posted by Patricia Iordache on 04/11/2013 - 23:23

    Fac foarte des paine in casa, dar nu am incercat niciodata aluatul cu iaurt. Abia astept sa testez, ca vad ca-i foarte pufoasa! Multumim pentru reteta! {kisses}

  2. posted by COSTY_29 on 05/11/2013 - 10:43

    Buna cu iaurt nu am mancat!

Adauga un Comentariu

insert emoticons