Prajitura cu ciocolata si visine

2013-11-24
Prajitura cu ciocolata si visine 15Prajitura cu ciocolata si visine 14
  • Portii : 25
  • Timp de preparare : 60m
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

1.620 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • Tiramisu la pahar 14

    Tiramisu la pahar

  • IMG_3926

    Clatite cu unt si miere de albine (Baghrir)

  • 508x318_prajitura-ciocolatoasa-cu-visine-325255

    Prajitura ciocolatoasa cu visine

  • 508x318_clafoutis-cu-visine-329244

    Clafoutis cu visine

  • 508x318_budinca-de-paste-328868

    Budinca de paste

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri cu apa
  • 7 linguri cu zahar
  • 12 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1/3 lingurita cu sare
  • Pentru crema:
  • 240 ml. frisca lichida Creme Patisserie
  • 150 gr. ciocolata cu lapte Primola
  • 150 gr. ciocolata 55% cacao Primola
  • 10 gr. gelatina + 4 linguri cu apa
  • 300 ml frisca lichida (batuta spuma)
  • un borcan de 400 gr. cu visine in sirop sau compot de visine
  • Pentru glazura:
  • 80 gr. ciocolata amaruie/cu lapte
  • 20 gr. unt
  • 40 ml. frisca lichida Creme Patisserie
  • Pentru sirop:
  • 300 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod preparare

Pasul 1

Pregatim blatul: Tapetam tava in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade.

Pasul 2

Apa, albusurile si praful de sare se bat spuma. Adaugam treptat zaharul pana se formeaza o spuma tare. Adaugam galbenusurile, toate odata, amestecam.

Pasul 3

Cernem faina si cacao si le adaugam treptat in compozitie, amestecand cu o spatula de sus in jos. Turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si lasam la cuptor aproximativ 30-40 minute) pana trece testul scobitorii (daca bagam in aluat o scobitoare aceasta trebuie sa iasa curata, fara urme de aluat). Nu deschidem usa cuptorului primele 15 minute ca sa nu oprim compozitia din crescut! Lasam sa se raceasca si taiem blatul indoua, pe lungime.

Pasul 4

Preparam crema: Punem frisca lichida intr-un vas cu fundul gros, pe flacara aragazului. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam usor pana ce aproape s-a topit ciocolata. Oprim focul si mai amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Pasul 5

Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri cu apa. Dupa 10 minute o adaugam in crema calda si amestecam.

Pasul 6

Batem spuma cei 300 ml de frisca lichida si o incorporam usor, usor in crema de ciocolata pana devine cremoasa si isi schimba culoarea, devenind mai deschisa.

Pasul 7

Preparam siropul: Fierbem apa cu zaharul, lasam sa se raceasca, adaugam esenta de vanilie, amestecam si il folosim la insiroparea celor doua bucati de blat.

Pasul 8

Pregatim glazura: Amestecam toate ingredientele la foc mic, pana devine o crema omogena pe care o vom intinde cu dosul unei linguri pe fiecare bucata de prajitura.

Pasul 9

Cum montam prajitura: Pregatim o tava pe care vom pune o jumatate de blat. Insiropam cu jumatate din cantitate. Deasupra adaugam crema, nivelam si punem din loc in loc, visine scurse bine de sirop. Punem cealalata jumatate de blat, insiropam cu restul de sirop, presam usor si punem prajitura la rece minim 5 ore sau peste noapte.

Pasul 10

Portionam prajitura in forma dorita si adaugam pe fiecare bucata, glazura de ciocolata.

Recipe Comments

Comentarii (6)

  1. posted by COSTY_29 on 24/11/2013 - 15:48

    Ce prajitura buna!Niste nuca oare merge? {kisses}

    • posted by Patricia Iordache on 24/11/2013 - 16:06

      Sa stii ca am vrut sa pun niste miez de nuca in blat, dar…voi incerca data viitoare. {vui_qua}

  2. posted by merisor on 24/11/2013 - 16:42

    Yummy!! Ciocolata si visine, combinatia perfecta! {clap} {kisses}

    • posted by Patricia Iordache on 25/11/2013 - 16:44

      Multumesc, Meri! E atat de bunaaa!! As fi pus visine din visinata dar trebuia sa pape si un copilas din ea asa ca am optat pentru visinele in sirop. {kisses}

  3. posted by MYRA on 25/11/2013 - 11:26

    Vai ce bine arata!!!

Adauga un Comentariu

insert emoticons