Turte la ceaun

2013-11-13
turte la ceaun 1
  • Portii : 3
  • Timp de preparare : 5:0 h
Iti place reteta? Da-i un LIKE!

1.310 vizualizari

Retete asemanatoare:
  • IMG_4467

    Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

  • Mancare de legume cu soia si usturoi 5

    Mancare de legume cu soia si usturoi

  • Lutica din ardei copti

    Lutica din ardei copti

  • rulouri cu cartofi prajiti 1

    Rulouri de post, cu cartofi prajiti

  • salata frantuzeasca 1

    Salata frantuzeasca

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml. apa calda
  • 3 linguri ulei

Mod preparare

Pasul 1

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in apa calduta.

Pasul 2

Cernem faina, apoi o amestecam cu drojdia si cu sarea. Adaugam restul de apa, uleiul si framantam aluatul cu mainile. Daca aluatul mai necesita apa, mai adaugam, dar sa fie calduta.

Pasul 3

Framantam aluatul circa 15-20 minute dupa care lasam la dospit 1 ora la loc caldut si acoperit.

Pasul 4

Dupa ce a stat 1 ora la dospit, impartim aluatul in 5 bucati egale, modelam turte rotunde sau ovale. Lasam turtele sa mai creasca 10-15 minute.

Pasul 5

Intr-un ceaun (fara ulei) punem fiecare turta sa se coaca pe ambele parti la foc foarte mic, astfel incat sa se rumeneasca si sa nu fie crude la mijloc.

Pasul 6

Sunt bune calde si reci. Servim.

Recipe Comments

Comentarii (3)

  1. posted by Patricia Iordache on 13/11/2013 - 21:57

    Ce mi-ai amintit de turtele bunicii…Multumim pentru reteta! {clap}

  2. posted by COSTY_29 on 13/11/2013 - 22:04

    Cu mult drag! {kisses}

  3. posted by MYRA on 16/11/2013 - 14:16

    Ce bune sunt fra…chiar nu am facut de mult..

Adauga un Comentariu

insert emoticons